Maia Hirasawa - And I Found This Boy

Maia Hirasawa är en svenskjapansk singer/songwriter och är född och uppväxt i Sollentuna. Hon blev känd genom Hello Saferide där hon var körsångare och hennes kändisskap tog fart i början av 2007 ned "And I Found This Boy", som jag idag recenserar. Hon uppträdde även i årets Melodifestival under finalen med The Arks "The Worrying Kind".

Hon har frän musik och gör avslappnad musik. Inte riktigt min grej, men jag kan å andra sidan inte gilla allt. Har en vän som är kär i den, och det räcker för mig.

Artist: Maia Hirasawa
Titel: And I Found This Boy
Album: Though, I'm Just Me (2007)


Kristian Anttila - Smutser

Kristian Anttila är en sverigefinländsk indiepopartist och kommer från Göteborg. Hans pappa är från Finland och hans mamma från Bulgarien, men hans texter är på svenska. Han har samarbetat med många kända svenska artister och släppte sitt första album år 2003. I maj släppte han singeln Smutser som jag har blivit ombedd att recensera.

Låten är helt okej, bra refränger och betydelsefull text. Väl ovårdat språk, men det är ju ett aktivt val av artisten som säkert fyller sin funktion. Jag gillar speciellt raden "I hela mitt liv har jag väntat på livet" som senare följs av "Du sa: Du vet vi väntar på ingenting - Du vet ingenting väntar på oss". Och jag tycker att han låter väldigt lik Markus Krunegård då.

För mig krävdes det att jag lyssnade på den några gånger innan jag gillade den så bra som jag gör nu, men det var det värt!

Artist: Kristian Anttila
Titel: Smutser
Album: Lille Napoleon (2008)


I ARE DROID - Time on time

I ARE DROID är ett rockband av den lite mesigare sorten. Finns många band som passar in i exakt samma musikstil och enligt mig låter de väldigt lika. Om inte annat för att bandets låtar i sig erbjuder väldigt lite variation. Det är dock en underbar stämningssättare och bra att ha som bakgrundsmusik. Passar vissa humör och då är musiken oslagbar.

De kommer från Sverige och I ARE DROID har precis släppt sitt debutalbum I ARE DEBUT, och vi kommer i framtiden se om de lyckas bli stora eller inte. Detta är typisk svensk rock och icke att förkasta.

Artist: I ARE DROID
Titel: Time on time
Album: I ARE DEBUT (2008)


Captain - Keep An Open Mind

Captain är ännu ett relativt okänt band. Gruppmedlemmarna kommer från London, Storbritannien, och producerar mysig och personlig musik. Bandet har en relativt udda framtoning som gör dem väldigt speciella. Återigen hänvisar jag till deras myspace-sida för mer musik och information. Myspace är fantistiskt för så väl lyssnare som artister. Hoppas ni gillar't!

Artist: Captain
Titel: Keep An Open Mind


BEGGARS - You & Me

BEGGARS är ett brittiskt band som spelar en indierock. Det är väldigt svårt att hitta information om dem, på grund av att de inte är så kända. Det förändrar dock inte det faktum att de är otroligt bra.

Det är defintivt värt att besöka deras Myspace-sida då de där har både varierad och väldigt bra musik. Jag hoppas att de blir stora så att det blir lättare att få tag på deras musik.

Tills dess kan ni lyssna på deras singel You & Me!


RSS 2.0