Hot Chip - Ready for the Floor

Hot Chip är ett brittiskt elektropopband som bildades år 2000. De är relativt okända men slog igenom lite smått i Sverige med singeln Ready for the Floor. Aningen flummig video som spelas då och då på MTV. Jag har aldrig lyckats bestämma mig för vad jag tycker om dem. Det är dock jättebra musik och de varierar sig bra, vilket är viktigt när man producerar elektropop.

Artist:
 Hot Chip
Titel:
 Ready for the Floor
Album:
Made in the Dark (2008)


The Last Shadow Puppets - The Age of the Understatement

The Last Shadow Puppets består utav Alex Turner från Arctic Monkeys och Miles Kane från The Rascals. Jag är helt lyrisk över att jag än en gång har hittat en fantastisk låt. Jag älskar P3 och sörjer endast att jag inte har tid nog att lyssna tillräckligt mycket.

The Age of the Understatement påminner mycket om Knights of Cydonia av Muse. Den innehåller dock så mycket mer annat och jag har alltid känt att Knighs of Cydonia behöver kompletteras. Njut!

Artist: The Last Shadow Puppets
Titel: The Age of the Understatement
Album: The Age of the Understatement (2008)


Nina Rochelle - Taxi 43

Nina Rochelle var min introduktion till indiepopen och jag älskade dem över allt annat. På något sätt har jag vuxit ifrån deras bittra gnäll och falska toner. Det är dock bra musik de producerar, så låt mig inte avskräcka er.

Deras första skiva släpptes år 2003, och har sedan dess släppt totalt tre album. Lite kuriosa är att Martin bakom (Du är så) Yeah Yeah Wow Wow spelar gitarr i bandet. De har även haft samarbeten med Bob Hansson, Staffan Hellstrand och Markus Mustonen. De står för hela independentkulturen och arbetar aktivt för att bibehålla sin lilla roll i det hela.

Artist: Nina Rochelle
Titel: Taxi 43
Album: Om sverige vill ha det så (2003)


Björk - Hyper Ballad

Björk är bara en fortsättning i temat barndomsmusik. För mig står Björk för allt konstigt och underligt jag kände och funderade som liten. Hennes musik är skum nog för vuxna, hur magiskt är det inte då för barn? För mig öppnade det upp en ny värld.

Precis som Sigur Rós kommer Björk från Island, och även hon spelar väldigt speciellt musik. Björk är känd globalt och min favoritlåt är som många andras just Hyper Ballad. It's Oh So Quiet är också en favorit, titta gärna in den också. Den är lite mer vild, och aningen mer "Björk".

Ps. Lägger upp det här precis efter midnatt för att jag håller på att flytta och nog inte kommer att få tag på redigt internet imorgon. Kram på er ändå!

Artist: Björk
Titel: Hyper Ballad
Album: Post (1995)


Marillion - Kayleigh & Lavender

Marillion är en av de artister som jag har med mig i musikarvet från min mamma. De är också en unik grupp, som inte många har hört talas om. Trots detta är deras låt Kayleigh väldigt populär på samlingsalbum med tema kärlek, få vet dock vilken artist det är. En av mina verkliga favoritartister .

Marillion bildades år 1979 och har sedan dess gett ut 14 studioalbum. Jag har Misplaced Childhood hemma, som är den enligt mig helt klart bästa skivan. Den är i sig väldigt unik också. Hela albumet är en enda lång låt. Alla låtar vävs in i varandra utan att för den saken låta likadana, som vissa artister lyckas med av misstag.

Underbart!

Ps. På grund av min svaghet för bandet postar jag två videos. På så sätt får ni också en uppfattning. De två låtarna är nummer 2 & 3 på skivan, så man får även en uppfattning om hur skivan är uppbyggd.
 
Artist: Marillion
Titel: Kayleigh
Album: Misplaced Childhood


Artist: Marillion
Titel: Lavender
Album: Misplaced Childhood


The Pipettes - Because It's Not Love (But It's Still a Feeling)

The Pipettes är ett retroinfluerat band från Storbritannien som spelar pop. Det är ett tjejband vars nuvarande uppsättning inte innehåller några av usprungsmedlemmarna. Vad som kommer bli av bandet vet jag inte, men de har gjort smågulliga låtar tidigare.

För de som har en musiksmak som drar åt den mer 60-talsinfluerade popen är The Pipettes utmärkt. Dock tycker jag att det snarare är kläderna och videorna som är 60-talsinfluerade, snarare än musiken. Det är lättsam musik som passar de flesta.

Artist: The Pipettes
Låt:
Because It's Not Love (But It's Still a Feeling)
Album:
Meet the Pipettes (2006) EP


Regina Spektor - Fidelity

Regina Spektor har med senaste albumet blivit rätt folkkär här i Sverige. Jag hade kunnat slå vad om stora pengar att hon var svensk, då hon sannerligen producerar enligt mig svenskliknande pop. Hon är dock rysk med en judisk familj med flyttade som barn till USA där hon nu bor.

"Fidelity", "On the Radio", "Better" och "Samson" är de mest kända låtarna här i Sverige och kommer alla från albumet Begin to Hope som släpptes år 2006. Alla låtarna har spelats flitigt på radio och "Better" har spelats ofta på MTV.

Hon spelar väldigt personlig och lugn pop. Med betoning på personlig. Hennes röst är också fantastisk.

Ps. Jag lägger ju upp ett inlägg varje dag, men jag har insett att jag missade 13:e juni. Otursdag, så något var väl tvunget att hända. Jag tog studenten och flyttade 40 mil den dagen, men tog mig ändå tid att faktiskt lägga upp det medan jag gjorde frukost. Mitt mobilinternet sabbade det dock. Förlåt!

Artist: Regina Spektor
Titel: Fidelity
Album: Begin to Hope (2006)
 

Sigur Rós - Saeglópur

Sigur Rós är en väldigt originell artist. De har aldrig varit en av mina favoriter, men nu har jag blivit ombedd att rescensera Saeglópur.

Att jag inte gillar Sigur Rós beror främst på mitt starka behov av att kunna sjunga med, vilket inte alls går i deras låtar för mig. Låtsasspråk och isländska finns tyvärr inte i min vokabulär. Dock är det väldigt mäktig och lugn musik som är väldigt omtyckt speciellt i Norden.

Episk musik - lyssna och njut!

Artist: Sigur Rós
Titel: Saeglópur
Album: Takk... (2005)
 

Timo Räisänen - Fear No Darkness, Promised Child

Timo Räisänen är en otroligt känd svensk popartist. Han är egentligen sverigefinsk men växte upp med engelska som modersmål.

Det är ingen av mina favoritartister, förmodligen för att alla låtar för mig smälter ihop i varandra. De gör inget vidare intryck på mig, vilken förmodligen hör ihop med min personliga smak. Egentligen ligger han helt rätt.

Fear No Darkness, Promised Child är dock en låt jag gillar stenhårt. Jag lyssnade intensivt på låten när den kom ut, men på något sätt har all Timo Räisänens musik fallit ut ur min "aktiva musikvokabulär". Lovar att ni kommer gillar'n!

Artist: Timo Räisänen
Titel: Fear No Darkness, Promised Child


Firefox AK - Winter Rose

Firefox AK heter egentligen Andrea Kellerman och precis som det logiskt går att inse står AK för hennes initialer. Andrea Kellerman är gift med Tiger Lou (Rasmus Kellerman) som är aningen mer känd. De har gjort två duetter tillsammans The Draft och Winter Rose.

Winter Rose är en fantistisk låt som jag såg på MTV för längesedan och blev galet kär i. Den har också en mäktig tillhörande musikvideo. Njut!

Artist: Firefox AK
Titel: Winter Rose


Johnossi - Man must dance

Johnossi är en för mig ny artist. Lyssnar på dem i skrivande stund, precis som jag brukar, och kontrabasen påverkar mitt innersta. Det är underbart bra låt och jag känner helt klart igen den. Tyvärr har jag missat Johnossi hittills, men jag får verkligen ta igen det nu. Egentligen är han rätt känd, så många har nog hört honom tidigare. Det här inlägget är för de stackare som har missat honom som jag.

Jag säger ofta att jag är kär i en låt och jag tycker att det är så det ska vara när man hittar musik som man verkligen gillar. Den här låten är nästan mer än så. En solklar låtfavorit. Njut av videon också!

Artist: Johnossi
Titel: Man must dance
Album: Johnossi


Stefan Sundström - Dyrt att vara fattiglapp & Sabinas morgonvals

Stefan Sundström är en artist som ligger mig varmt om hjärtat. Förr lyssnade jag flitigt på honom, men jag känner att det blir mer och mer sällan. Kanske detta beror på hårdheten i hans texter och att man måste vara upplagd för den sortens musik. Eftersom Sundström faktiskt är socialist som kan man köpa hans böcker och CD-skivor ytterst billigt på hans hemsida www.stefansundstrom.se

Han är en svensk trubadur med vardagsrealistiska och samhällskritiska texter som träffsäkert beskriver det svenska samhället och svenssonvardagen. Det är långt ifrån alla som gillar hans musik, då den är väldigt säregen, men han har många gånger hyllats. Det är också av min åsikt att alla måste lyssna på hans musik en gång.

Därför tipsar jag här om Dyrt att vara fattiglapp, som är en klockren låt utmärkt framförd. Men också om Sabinas morgonvals för att man ska få ta del av i alla fall två bitar av hans enorma stilspektra.

Ps. Det enda jag ångrar är att jag inte kramade honom. Starstruck!

Artist: Stefan Sundström
Titel:
Dyrt att vara fattiglapp
Album:
Fabler från Bällingebro (2006)


Artist:
Stefan Sundström
Titel:
Sabinas morgonvals
Album:
Fisk i en skål (2000)


Dead or Alive - You Spin Me Round (Like a Record)

Dead or Alive är knappast någonting nytt på musikfronten, utan var främst aktuella under 80-talet. De uppträder dock fortfarande och senast 2003 släppte de en nyversion av låten som jag i detta inlägg försöker putta fram. Självklart är det dock gammalt som regerar.

Jag blev galet kär i den under The Wedding Singer, huvudrollen spelad av Adam Sandler. Sedan dess har den varit en trogen kompanjon och roat upp allt från trista hemmakvällar till hårda träningspass.

Jag kände mig ytterst påtvingad att visa den här musikvideon på grund av den underbara 80-talskänslan och det otroligt charmiga men ack så meningslösa innehållet.

Artist: Dead or Alive
Titel:
You Spin Me Round (Like a Record)
Album:
Youthquake (1985)


Calvin Harris - Acceptable in the 80's & Dizzee Rascal - Dance Wiv Me

Calvin Harris var den artist jag hade letat efter så frenetiskt! Jag brukar ligga och kolla på MTV på nätterna samtidigt som jag håller på att somna. Mitt i allt brukar jag klottra ner små textrader på mobilen och spara som utkast. Dagen efter letar jag rätt på låten och njuter. I min trötthet klottrade jag ner fel text, och blev överlycklig när jag kikade runt på Myspace och hittade den igen. Trots min förvirring är det en låt som de flesta idag har hört. Underbar!

Calvin Harris kommer från Storbritannien och gör musik som är mer elektronisk än popig, men utan att förlora känslan i låtarna. Acceptable in the 80s är en supermysig låt som gör en glad och hoppig.

Artist: Calvin Harris
Titel:
 Acceptable in the 80's (2007)Dizzee Rascal har nyligen släppt en ny singel som Calvin Harris också har hjälpt till med. Det är en hiphoplåt, men personligen tycker jag att brittisk pop är väldigt speciell och till och med helt okej. Stor skillnad från USA's pimprap.

Med Calvin Harris i låten blir den perfekt och den är så underbar att jag nästan gråter. Glädjetårar! Jag tror inte att någon av mina kompisar hittils har gillat den, men jag älskar den.

Artist: Dizzee Rascal & Calvin Harris
Titel:
Dance Wiv Me(2008)


Veronica Maggio - Måndagsbarn

Veronica Maggio har aldrig varit någon favorit hos mig, snarare tvärtom. Jag har heller aldrig riktigt insett varför eftersom jag inte kan placera henne. Det är så klart för att det är hon som ligger bakom "sommarplågan" Dumpa mig och Nöjd?.

Det är snarare det faktum att låten klassades som sommarplåga, och snarare än låten som störde mig. Jag har dock försökte lyssna på hennes låtar i efterhand, men det har bara inte fungera. De första fem gångerna jag lyssnade på Måndagsbarn spjärnade hela jag emot, men jag klarade inte av det och föll för trycket.

Måndagsbarn är en underbar låt. Hennes röst skär igenom på ett ytterst fantastiskt och positivt sätt. Det är bra flyt i låten, den blir inte tjatig och känns väldigt personlig. Det finns ingenting jag avskyr mer än opersonlig mainstreampop, och i just den här låten har hon lyckats sätta en fin prägel på den.

Artist: Veronica Maggio
Titel: Måndagsbarn
Album: Och vinnaren är (2008)


Joseph Arthur - In The Sun

Joseph Arthur är en av de många stjärnor jag upptäckt genom Scrubs. Han gör stämningsfull musik som passar bra till de mer eftertänksamma delarna av Scrubsavsnitten. Om jag minns rätt, spelas just låten In The Sun när Dr. Cox son ska döpas. För er oinsatta är detta totalt irrelevant, men desto viktigare är kvaliteten på hans musik.

Som sagt gör han stämningsfull musik, ändock med mycket hopp och glädje som en perfekt underton. Detta gör att man kan lyssna på hans musik oavsett humör. Speciellt In The Sun ger ett speciellt intryck, som man bär med sig länge. Man får en känsla av en väldigt stor artist och djup musik. Det är mäktigt.

Jag tänker tipsa om In The Sun som är min personliga favorit, men de som gillar den kan också kolla in Honey and the Moon som också är en av hans mer kända låtar.

Artist: Joseph Arthur
Titel:
In The Sun
Album:
Come to Where I'm From (2000)


King Creosote - You've No Clue Do You

King Creosote är ännu en av de underbara artister jag har upptäckt genom att kika runt på Myspace. Jag hittade honom för ett bra tag sedan och blev kär direkt. Han gör melodisk men svårplacerad poprock och har en mjuk och sammetslen röst. Han är lättsmält och jag tror att de flesta kan och kommer att uppskatta hans musik - speciellt nu i sommar.

Artist: King Creosote
Titel:
You've No Clue Do You
Album:
Bombshells (2007)


The Dandy Warhols - We Used To Be Friends

The Dandy Warhols är ett amerikanskt band som spelar alternativ rock. Personligen är jag mest popätare och jag skulle vilja påstå att deras musik närmar sig popgenren snarare än hårdrock. Deras musik är väldigt avslappnad och passar de flesta humör, speciellt de eftertänksamma.

Deras mest kända låt är Bohemian Like You. Men eftersom så många redan känner till den, och förmodligen har hört den om inte annat som reklamlåt, tänkte jag tipsa om en annan låt. We Used To Be Friends blev känd genom O.C. och jag kommer alltid minnas Magnus ord "Låt aldrig det här bli vi två".

Artist
: The Dandy Warhols
Titel: We Used To Be Friends
Album:
Welcome to the Monkey House (2003)


Markus Krunegård - Jag är en vampyr

Markus Krunegård hade jag aldrig hört talas om innan jag blev uppringd och blev hetsad att slå på P3. Markus Krunegård är nämligen sångaren från Laakso och har tack vare det fått det upplagt för en egen solokarriär. Han kommer sommaren 2008 att uppträda tre gånger på Hultsfred. Med Laakso, supergruppen Hets och som soloartist.

Låten jag fick höra när jag satte på radion var Jag är en vampyr, förmodligen för många känd nu. Den spelas flitigt i svensk radio, vilket är helt okej för mig. Det är när den klassas som en sommarplåga jag ledsnar. Speciellt som "alla" lyssnar på den då.

Låten har en relativt annorlunda text, men den är väldigt mysig att lyssna på trots allt. Det har nog med melodin och hans mjuka röst att göra, men jag vill bara krypa upp i soffan med en filt.

Artist: Markus Krunegård
Titel:
Jag är en vampyr
Album:
Markusevangeliet (2008)


Kate Nash - Pumpkin Soup & Lily Allen - Smile

Kate Nash är en gladgullig poptjej från Storbritannien, som slog igenom under 2007 med sitt album Made of Bricks. Berättande mysiga texter och glad musik, tillsammans med hennes vackra speciella röst och härliga Londondialekt gör ett vinnande koncept.

Jag brukar egentligen inte tycka om kvinnliga artister, men Kate Nash har en sådan vacker oskuldsfullhet att det är omöjligt att motstå henne.

Artist: Kate Nash
Titel:
Pumpkin Soup
Album:
Made of Bricks (2008)


Lily Allen
och Kate nash jämförs många gånger eftersom båda har berättande texter och brittisk accent, men Lily Allens musik är inte alls lika glad och kärleksfull.

Varken Lily Allen eller Kate Nash som bra artister, borde vara en nyhet för någon eftersom båda är väldigt välkända. Dock är det viktigt för mig att ta med hela spektrat eftersom vissa till stor fördel inte orkar bry sig om vad de stora medierna blåser upp för artister.

Jag tipsar i alla fall också om hennes mest kända låt, vilken hon slog igenom med tack vare Myspace.

Artist: Lily Allen
Titel:
Smile
Album:
 Alright, Still (2006)


Sambassadeur - New Moon & Suzanne Vega - Little Blue Thing

 

Sambassadeur är ett svenskt popband från Göteborg som bildades år 2003. För mig är all deras musik lugn bakgrundsmusik. Väldigt stämningssättande, men ingenting som påverkar det man tänker på för stunden. Inte heller är det musik som man sätter sig ner och lyssnar på för det starka innehållets sak.

Oftast är den musik som jag klassar som svag just ytlig, men det är långt ifrån Sambassadeurs musik. Den är otroligt bra och man blir väldigt påverkad av den, dock inte lika aktivt som annan musik jag tipsar om. Sammanfattningsvis är det mjuk, lugn och som sagt stämningssättande musik. Passar utmärkt för en mysig hemmakväll.

Jag lyssnade på Sambassadeur för ett antal år sedan, men har idag återuppväckt det. Jag lyssnade på lite låtar och bestämde mig för att tipsa om New Moon. Anna Perssons (sångerskans) röst är så galet lik Suzanne Vega här, och jag tänkte därför få plats med två musiktips i ett och samma inlägg.

Ps. Lyssna vid 00:46 minuter för att höra likheten.

Artist:
Sambassadeur
Titel: New Moon
Album: New Moon (2005)

Suzanne Vega spelar den musik som jag är uppväxt med. Nej, min mamma tvingade mig inte att lyssna på Per Gessle, Ulf Lundell och Gyllene Tider. Istället spelade hon musik som Marillion, Eva Dahlgren och 4 Non Blondes, men det kommer vi nog återkomma till senare.

Suzanne Vega är en amerikansk sångerska,och låtskrivare, och är väldigt känd för sina berättande låtar. Luka är hennes mest kända låt, men jag kände för att tipsa om en mindre känd, men otroligt vacker och stillsam, låt från hennes första album.

Artist: Suzanne Vega
Titel: Small Blue Thing
Album: Suzanne Vega


Tiger Lou - The Loyal

Tiger Lou är ett band, i studion, endast bestående av Rasmus Kellerman. På sina skivor är praktiskt taget alla instrument spelade av Kellerman, men på scen har han hjälp av ett liveband.

Tiger Lou är ett väldigt populärt band, i Sverige som utomlands och spelar indiepop som drar åt rockhållet. Jag kommer förmodligen vid väldigt många tillfällen att tipsa om Tiger Lou eftersom det ligger väldigt rätt i min musiksmak.

De har både lugna, eftertänksamma låtar och mer intensiva. Jag valde den här gången att tipsa om en av den mer lugna sorten. Den passar snarare under en regnig höstkväll än sommaren, men nog kan man hitta ett tillfälle för den även nu.

Artist: Tiger Lou
Titel:
The Loyal
Album:
The Loyal (2005)


Brett Dennen - Ain't No Reason

Brett Dennen är en artist som jag snubblade på genom att ha TV:n på när jag pluggade. För en gångs skull var det en riktigt bra artist på The Tonight Show with Jay Leno. Jag fastnade direkt och höll på att gråta ögonen ur mig. Därmed inte sagt att alla kommer att känna likadant för hans musik, men hittills har de flesta jag introducerat hans musik för uppskattat det enormt.

Ain't No Reason är den enligt mig bästa singeln han hittills har släppt. Den är starkast och det kan mycket väl hända att jag tycker om den så mycket på grund av det var den första jag hörde.

Artist: Brett Dennen
Titel: Ain't No Reason
Album: So Much More (2006)


Those Dancing Days - Hitten

Those Dancing Days är ett ungt tjejband från Nacka som bildades år 2005. Deras låt Hitten spelades flitigt på MTV och radio under förra året. Det tar emot lite att erkänna det, men de är fantastiska. Man blir glad i hela kroppen och själen och blir dansglad. Inte minst för att de ser ut att ha så härligt i videon.

Det är bra musik och de har en jättebra sångerska. Jag tippar på att de kommer att gå väldigt långt, och bara i år spelar de på ett antal festivaler. Det är glad, somrig pop och passar väl inte annat än utmärkt i solen och sanden.

Artist: Those Dancing Days
Titel:
Hitten
Album:
Those Dancing Days (2007) EP


Nordpolen - Skimret

Nordpolen är en ny artist som spelar typisk svensk pop, som jag gillar starkt. Hittills har han inte släppt tillräckligt mycket för att jag ska kunna bedöma om det är en bra artist överlag, men singeln Skimret är riktigt bra. På hans myspace-sida hittar man även en annan låt som låter otroligt mycket som The Tough Alliance.

Det är i alla fall någonting nytt, fräscht och värt att tipsa om.
Elektropop i lugn eftertänksam tappning.

Artist: Nordpolen
Titel: Skimret


Pacific! - Hot Lips

Pacific! är faktiskt ett svenskt band från Göteborg, men låter till skillnad från många andra svenska popband väldigt internationellt. De spelar en frisk blandning av fransk pop, amerikansk 60-talspop och elektropop.

Varenda låt på deras album Reveries har en egen stil, men alla har en stark prägel av personlig pop. Alla låtar ger en galet intensiv känsla av varma sommarkvällar och avslappning, speciellt Hot Lips, den enligt mig starkaste och gungigaste låten på albumet.

Jag kommer därför att tipsa om Hot Lips, men andra bra låtar är Runway To Elsewhere och Sunset Blvd. Den senare ger en stark känsla av den tidigaste amerikanska popen. Runway To Elsewhere är däremot väldigt lik Slagsmålsklubbens lugnare låtar, och är enbart instrumental.

Artist:
Pacific!
Titel:
Hot Lips
Album: Reveries (2008)


Britta Persson - Winter Tour

Britta Persson är en svensk singer/songwriter som har gett ut fem skivor, tre EP:s och två album. Hennes hennes skivdebut kom år 2006 och hette Top Quality Bones And a Little Terrorist. Låten "Winter Tour" blev skivans stora hit och det är den jag tipsar om. Men "You are not my boyfriend" är också en låt väl värd att titta in, där hennes röst under vissa delar är väldigt lik Björk.

Jag tycker att Britta Persson är underbar på grund av hennes enorma ödmjukhet. Jag tycker också att hon är en bra representant för sin kategori av artister, med hennes vackra röst och genomtänkta låtar. Hon är också en bra representant för independentmusiken, då hon långsamt har arbetat sig fram utan behovet av att sälja sig till massorna.

Artist: Britta Persson
Titel:
 Winter Tour
Album:
Top Quality Bones And a Little Terrorist (2006)


Sockiplast - Jag vill vara get

Sockiplast är en grupp av killar som gick tillsammans på IT-gymnasiet. De påstår sig vara inspirerade av Slagsmålsklubben och det hörs ganska tydligt. De har på Youtube lagt upp fem låtar som tillsammans skapar albumet En plastig vinyl.

Jag sökte (så klart) på Björn Rosenström, men så råkade det här dyka upp. Det är det här jag menar med att hitta små okända superbra artister, som kanskebara dess vänner känner till. Jag har lyssnat på "Jag vill vara get" dygnet runt sedan jag hittade dem. Älskar den. Just den här låten kan faktiskt vara bättre än Slagsmålsklubben. Men nu kanske jag hädar?

Artist: Sockiplast
Titel:
Jag vill vara get
Album:
En plastig vinyl


Erlend Öye - Sudden Rush

Erlend Öye är en av mina absoluta favoritartister. Han är från Norge och spelar plinkig indiepop. Hans första soloalbum var Unrest och släpptes 2003. För vissa är hans musik för elektroinfluerad, men jag älskar det. Gillar du Sudden Rush kommer du att älska hela Unrest.

Erlend Öye gör tankfull, lugn musik men med rätt intensiv musik som hindrar det för att bli för tråkigt. För mig är han unik och allt det konstiga han blandar stämmer så sjukt bra ihop. Jag tipsar alltså främst om Sudden Rush, men också hela albumet.

Det är ingen artist som har gjort en enda stor hit, utan det är kvalitet rätt igenom. Lyssna på musiken och kolla videon (med underbart tydlig symbolik) - och älska!

Artist: Erlend Öye
Titel:
Sudden Rush
Album:
Unrest (2003)


RSS 2.0