Sambassadeur - New Moon & Suzanne Vega - Little Blue Thing

 

Sambassadeur är ett svenskt popband från Göteborg som bildades år 2003. För mig är all deras musik lugn bakgrundsmusik. Väldigt stämningssättande, men ingenting som påverkar det man tänker på för stunden. Inte heller är det musik som man sätter sig ner och lyssnar på för det starka innehållets sak.

Oftast är den musik som jag klassar som svag just ytlig, men det är långt ifrån Sambassadeurs musik. Den är otroligt bra och man blir väldigt påverkad av den, dock inte lika aktivt som annan musik jag tipsar om. Sammanfattningsvis är det mjuk, lugn och som sagt stämningssättande musik. Passar utmärkt för en mysig hemmakväll.

Jag lyssnade på Sambassadeur för ett antal år sedan, men har idag återuppväckt det. Jag lyssnade på lite låtar och bestämde mig för att tipsa om New Moon. Anna Perssons (sångerskans) röst är så galet lik Suzanne Vega här, och jag tänkte därför få plats med två musiktips i ett och samma inlägg.

Ps. Lyssna vid 00:46 minuter för att höra likheten.

Artist:
Sambassadeur
Titel: New Moon
Album: New Moon (2005)

Suzanne Vega spelar den musik som jag är uppväxt med. Nej, min mamma tvingade mig inte att lyssna på Per Gessle, Ulf Lundell och Gyllene Tider. Istället spelade hon musik som Marillion, Eva Dahlgren och 4 Non Blondes, men det kommer vi nog återkomma till senare.

Suzanne Vega är en amerikansk sångerska,och låtskrivare, och är väldigt känd för sina berättande låtar. Luka är hennes mest kända låt, men jag kände för att tipsa om en mindre känd, men otroligt vacker och stillsam, låt från hennes första album.

Artist: Suzanne Vega
Titel: Small Blue Thing
Album: Suzanne Vega


Kommentarer
Postat av: Ida

Haha, Ja jag känner mig verkligen som en ny människa nu :)

2008-06-09 @ 15:21:02
URL: http://aijdawolfie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback